Maailmanlaaja kirkko

 • Ovet auki ekumenialle
  Ekumenia ja kirkon missio ovat oikeastaan saman asian kääntöpuolia. Lähetystyö […]
 • Kuusi kuvaa sovinnosta: historiaa ja nykypäivää
  ”Ja vielä kättä päälle!” Enemmän käsky kuin kehotus. Kaksi räkänokkaa […]
 • Elämää turistipappina poikkeusoloissa
  Viime vuosi on sisältänyt nopeita muutoksia turistityössä Gran Canarialla. Turistipapin […]
 • С Рождеством! S rozdestvom! Syntymäjuhlaa! Venäjällä voi viettää kaksi joulua
  Vaikka joulu hävisi lähes jäljettömiin Neuvostoliiton aikana, on sillä pitkät […]
 • Kirkkojen yhteinen vastuu
  Olemme tottuneet pesemään kätemme lukuisia kertoja päivässä ja pitämään turvavälejä toisiin ihmisiin. Maskit kuuluvat jo moneen tilanteeseen ja käsidesiä kuluu pullotolkulla. Vaikka tämä kyllästyttää, tilanne voisi olla toisin: turvaväleistä ei voisi edes uneksia eikä mitään näistä rutiineiksi muuttuneista asioista voisi tehdä, vaikka haluaisi ja tietäisi sen olevan välttämätöntä. Näin on miljoonilla ihmisillä pakolaisleireillä.
 • Erityisolojen keskellä Saksassa
  ”Koronatartuntojen hillitsemiseksi ovat viranomaiset antaneet toimintaohjeita, joissa kehotetaan rajoittamaan liikkumista ja sosiaalisia kontakteja. Tästä syystä Saksan suomalaiset seurakunnat joutuvat peruuttamaan kaikki tilaisuudet…”
 • Onko minun arkeni uskontodialogia?
  ”Mihin tällaisia dokumentteja tarvitaan? Eivätkö ihmiset osaa muuten kohdata toisiaan?”
 • Vaihtovuosi Unkarissa – ajatuksia koronaviruksen keskeyttämästä keväästä
  Lienee klisee sanoa, että aika lentää. Olisi kuitenkin vaikea löytää […]
 • Elämää koronakaranteenissa Espanjassa
  Espanjan hallitus julisti poikkeustilan maaliskuun puolivälissä rajoittaen voimakkaasti maassa olevien ja asuvien oikeutta liikkumiseen, kokoontumiseen ja työssäkäyntiin. Myös kirkot ja seurakunnat joutuivat sulkemaan ovensa. Aurinkorannikon seurakunta joutui saman tilanteen eteen; tilaisuudet oli peruttava ja kahvila sekä kirjasto suljettava.
 • Etähautajaiset ja vaikeita valintoja
  Läheinen ystäväni kuoli koronaviruksen seurauksena maaliskuun lopulla. Uusimaa oli eristetty, eikä minulla ollut mahdollista toimittaa hautaan siunaamista rajan takana.

Lue vanhemmat jutut

Kommentit koskien kirjoitusta: “Maailmanlaaja kirkko

 1. “Kantakaa toistenne kuormia” on ovikoodi suomalaisten kohtaamiseen. Kansamme on valitettavasti jakautumassa kahtia; onhan liki miljoona kansalaista ajautunut tai ajautumassa köyhyysloukkoon. Samanaikaisesti omaisuusmassat ovat keskittyneet harvojen käsiin sillä pieni osa kansalaisista pitää hallussaan valtaosan omaisuudestamme. “Ryhdy piittaamaan lähimmäisestäsi” on ehdotukseni “toimivan kirkon” ohjenuoraksi tästä eteenpäin. – Työttömien määrä lähentelee puolta miljoonaa, joista suuret määrät syrjäytymisuhan alla olevia nuoria. Lisäksi maailman hätää pakenevien turvapaikanhakijoiden tarvitsema tuki koettelee suomalaistenkin voimavaroja.
  “Mene ja katso, mitä heillä on antaa” oli Jeesuksen ohje Andrealle. Pienen pojan viisi leipää ja kaksi kalaa kertoo meille ruokksimisihmeestä. Siinä piilee mahdollisuutemme, että lähdemme liikkeelle antamaan itse ja kysymään läheisiltä ja Suomen rikkailta “mitä teillä on antaa”. Monien varankeräyskampanjoiden vastuunkantajana olen oppinut, että tuon antamiseen liittyvän kysymyksen edessä antaja on aina kahden Jumalan kanssa. Jumala yllättää kerta toisensa jälkeen. Nyt on lähdettävä toteuttamaan tätä Kristuksen lakia.

JÄTÄ KOMMENTTI

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *